Tarta cu branza si visine

de Merisor in Prajituri, 7 Iul 2015 | 5700 vizualizari

 

Ador combinatia branza-fructe!
Initial aveam in plan o tarta cu branza si caise, dar nu mi-au placut caisele din piata si am optat pentru visine.
Dar nu imi pare rau, pentru ca a iesit un deliciu de tarta, iar data urmatoare o voi prepara cu caise.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 300-325 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr branza de vaci, proaspata
  • 100 gr branza sarata(telemea veche)
  • 4 linguri zahar
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri amidon
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 200 gr visine
  • 3 plicuri zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si visine:

Incepem cu pregatirea visinelor, adica le  inlaturam samburii si presaram peste ele, zaharul vanilat.

Pentru aluat, punem untul rece intr-un bol, adaugam peste el sarea, zaharul si oul si le amestecam cu o furculita, strivind untul, apoi adaugam faina si framantam cu mainile, un aluat, nu foarte tare, dar nelipicios, pe care il acoperim cu o folie alimentara si il dam la frigider cateva ore.

Pentru umplutura, amestecam branza proasapata cu telemeaua rasa, adaugam zaharul, esenta, smantana si ouale, omogenizam bine compozitia si in functie de consistenta acesteia, adaugam amidonul.

Eu am pus doua linguri, atat am considerat ca este suficient pentru a nu rezulta o umplutura moale.

Ingredientele folosite de mine sunt din gama Pilos, atat branza proaspata cat si untul si smantana, imi plac tare mult si le folosesc la majoritatea preparatelor mele.

Scoatem aluatul de la frigider si oprim din el o parte mai mica, pentru decor, iar restul il intindem in forma de tarta, imbracand si peretii interiori ai acesteia.

Intindem aluatul sub forma rotunda, intai pe masa de lucru usor infainata, apoi il transferam in forma de tarta.

Intepam aluatul din loc in loc, cu o furculita, apoi intindem umplutura peste el.

Asezam deasupra, visinele usor scurse, iar peste visine impletim fasii din aluatul oprit.

Mai intai intindem aluatul pe masa de lucru, apoi decupam fasii pe care le asezam peste umplutura, trecandu-le unele peste altele sub forma de grilaj.

Dam tarta la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau pana se rumeneste usor grilajul, iar umplutura este intarita.

Lasam tarta sa se raceasca usor, apoi o pudram cu zahar si o portionam.

Dar sa stiti ca este buna si calda :))))) Nu de alta, dar noi stam prost la capitolul rabdare cand este vorba de ceva bun.

TIPS-URI

1

Amidonul se poate inlocui cu gris, sau daca folositi, praf de budinca de la Dr Oetker, din cel de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (41)

poa 1

08.07.2015, 09:20

Foarte buna!

Micutza Luana 1

08.07.2015, 10:12

ce bunatate

cristeena20 1

30.06.2017, 13:16

e minunata tarta!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine